BECKETT, HARRY


BECKETT, HARRY

HARRY BECKETT
BECKETT, HARRY -1935. május 30-án szüle­tett a Barbados-szigeteken levő St. Michael Pa­rishban.

Az 1954 óta Nagy-Britanniában 616 Beckett sok vezető post-hopper és fúziós ze­nésszel került kapcsolatba, többek között Gra­ham Collier-vel, akinek zenekarában a hatvanas évek elejétől 15 esztendeig játszott. 1961-hen Beckett Londonban Charles Mingusszal szere­pelt, mégpedig egy filmben, az All Through The Night címűben. A hatvanas és a hetvenes évek­ben saját kisegyüttesét, nevezetesen a joy Unli­mitedet vezette és John Surmannel, Mike West­brookkal, Mike Gibbsszel, Stan Traceyvel, Dudu Pukwanával és a Chris McGregor 's Brother­hood Of Breathszel játszott. A Ronnie Scott-tal és a John Dankworthszel történő együttműködés során megérintette a mainstream, és Keef Hart­ley-vel alkalmilag betört a jazzrock területére is. A nyolcvanas években sokszor dolgozott diá­kokkal, saját kompozícióin, világszerte turné­zott. Beckett játéka mind trombitán, mind a szárnykürtön folyékony lírájával kápráztat el, és néha a free leleményesség indulatos kitörései­vel. 1985-ös Pictures Of You-ja egyike volt a rövid életű Paladin label első albumjainak, és még ugyanebben az évben a Johnny Dyani Quartet tagjaként rögzítette az Angolan Quartet-et. A nyolcvanas évek végén Beckett egy darabig a fia­tal jazz Warriors szürke eminenciása volt, és al­kalmilag Courtney Pine-nal is játszott. A kilenc­venes évek elején hosszabb ideig játszott Elton Deannel és új szeleket jelentett, amikor Enrico Fazióval (bőgő) és Fiorenzi Sardinivel (dob) megalakították az Anglo-Italian Quartetet, amely 1991-ben turnézott először Nagy-Britan­niában, és felvette első albumát, amely az olasz Splasch labelen jelent meg.


Albumok: Graham Collier-vel: Deep Dark Blue Centre (1967), Flare Up (1970), Warm Smiles (1971), Themes For Fega (1972), Joy Unlimited (1974), Memoirs Of bacares (1976), Got It Made (1977), Pictures Of You (1984), The Bremen Concert (1987), az Anglo-Italian Quartettel: Put It Right Mr. Smoothie (1991).

BECKETT, HARRY
A nyolcvanas években sokszor dolgozott diá­kokkal, saját kompozícióin, világszerte turné­zott. Beckett játéka mind trombitán, mind a szárnykürtön folyékony lírájával kápráztat el, és néha a free leleményesség indulatos kitörései­vel.


artLine Galéria sun-eyes

Retorika - HangÁrartLine Galéria
- út a kifejezéshez -
sweet home
Világra szóló, Világnak való
© artLine 5711

artList

BECKETT, HARRY