BABBINGTON, ROY


BABBINGTON, ROY

ROY BABBINGTON
BABBINGTON, ROY - 1940. július 8-án szüle­tett az angliai Kempstonban.

Az elektromos és akusztikus nagybőgő technikás, megbízható művésze. Babbington minden bizonnyal a Soft Machine középső periódusából a legismertebb. Ez 1973 májusától 1976 augusztusáig tartott, amikor is elhagyta a zenekart, hogy session-ze­nész legyen, és hogy a legkülönbözőbb zenéket adhassa elő, így szerepelt a Stan Tracey Septettel és a Don Weller/ Bryan Spring Quartettel. Mun­kássága jelentős része a jazz/rock/fúziós zene területére esik, ám a nyolcvanas évek kezdetétől számos tisztán jazzt játszó zenekarban is feltűnt és józan előadású, finom basszusjátékot produ­kált. Koncerteken és lemezfelvételeken szere­pelt, többek között a Deliveryvel, Alexis Korner­rel, az Ian Carr's Nucleusszal, Mike Gibbsszel, a Keith Tippett's Ovary Lodge-zsal, Elton Dean­nel és a Mike Westbrook's Solid Gold Cadillac­kel.


Albumok: Delivery (1970), Mike Gibbsszel: Michael Gibbs (1970), Just Ahead (1970), a Nucle­usszal: Solar Plexus (1970), Mike Wetsbrookkal: Solid Gold Cadillac (1972), a Soft Machine-nel: Seven (1973), Bundles (1975), Softs (1976).

BABBINGTON, ROY
Mun­kássága jelentős része a jazz/rock/fúziós zene területére esik, ám a nyolcvanas évek kezdetétől számos tisztán jazzt játszó zenekarban is feltűnt és józan előadású, finom basszusjátékot produ­kált.


artLine Galéria sun-eyes

Retorika - HangÁrartLine Galéria
- út a kifejezéshez -
sweet home
Világra szóló, Világnak való
© artLine 5711

artList

BABBINGTON, ROY