Vámosi Tamás

Vámosi Tamás festőművészVámosi Tamás - 3 Igazság
3 Igazság

Bohócok, gyerekek és más lények egy másik világból, olajfestékkel vászonra vagy táblára festve. Nem tudom, művészet-e vagy sem amit csinálok, de talán nevezhetem alkotásnak. Ennek pedig oka van. Ugyanúgy, ahogy az ecset eszköz a kezemben, én magam is eszköz vagyok egy nagy spirituális kézben. Azt mondom, jól is van ez így, köszönet érte. Ebben a másik valóságban köszöntöm Önt, köszöntelek Téged, kedves Látogató!


Üdvözlettel:
Vámosi Tamás


Vámosi Tamás - Lepke
Lepke


1966. Pécsett születtem, jelenleg is itt élek és alkotok.

1990. A még létező Képcsarnok Vállalatnál lezsűrizték három tájképemet, hamar el is adták. Ezek voltak az első sikerek.

1992. A siófoki Messenger Team művészeivel közös kiállítás Siófokon.

1994. Újabb közös tárlat Mohácson, szintén a Messenger-esekkel.
Vámosi Tamás
...kicsi lennék

1994.Keszthely, FEK: Az első önálló kiállítás. Közben állandó fórumot biztosított Bánusz János Szigetváron az Oroszlán Étteremben.

2000.Hosszú szünet után új, szürreális hangulatú, figurális képekkel tárlat a pécsi Bánkuti Galériában "Átutazó" címmel.

2002."Atlantiszi hangok" címmel egy nagyobb szabású kiállítás a pécsi Parti Galériában egy francia úr, Daniel Chappaz jóvoltából, aki gyűjtője is a képeimnek.
Vámosi Tamás - Találtam
A valóságtól távol...

2002. Önálló tárlat rengeteg bohóc képpel és kedves emberekkel Dr. Fauszt Teréz és Schultz Ferenc fonyódi Feng Shui Képző és Iparművészet Galériájában.

2005. Önálló tárlat bohócokból Varga László pécsi Kortárs Galériájában.

2007. Önálló tárlat bohóc- és tájképekkel Dr. Fauszt Teréz és Schultz Ferenc fonyódi Feng Shui Képző és Iparművészet Galériájában.

Vámosi Tamás
Bohóclány"Fiatal Mesterünk, bár csak nemrég múlt negyven éves, nagy mesterségbeli, művességi tudásával, érett szemléletével elérte, kiérdemelte a művészet szerető közönség, hazai és külföldi műkereskedők fokozódó érdeklődését. Gyerekeket, bohócokat és bohóc-gyerekeket festett talán a legtöbbet.


Vámosi Tamás
Hároméves
Egyszerű tömör formaadás, határozott szerkesztés, mélytüzű színvilág, biztoskezű ecsetkezelés jellemzi. Lírai kedélyű, meleg érzelmi harmóniájával, világos előadásmódjával hat a szemlélőre."

Wessely Tibor (2006)

:: képeslap küldés ::

artLine Galéria sun-eyes


this is the END... Vámosi Tamás festőművész ...up