Triceps - Tsss: Szkéné - Picaro Társulat - A sehova kapuja

Szkéné - Picaro Társulat:

A sehova kapuja

A Nagy Ontológiai Kérdéseket, mint pl. a Sehova, zászlójára tűző társulatoknak mindig számos és lelkes a közönsége, főleg a fiatalok körében, akik ezeket még nem próbálták ki az életben, élesben. A Harmadik Vonalas Bibliaértelmezés Gyülekezetének budapesti és erdélyi térítését bemutató tragikus komédia is őket célozza meg, a színpadon, és a realitásban egyaránt.

Léteznek, ti. egzisztálnak közöttünk eltévelyedett báránykák, szerencsétlen sorsú ember/társaink, akiken nem segítenek sem a rokonaik, sem a barátaik, sem a szerelmük, és megmentésüket annak kell felvállalnia - aki most szól hozzád. Nem én, hanem - aki általam szól. Lehet a Megváltó, az igazi, vagy a Művészet, az igazi, vagy a Család, az igazi és azonnali megváltást kínáló szekta. A Kisbolygó becsapódását váró, fanatikus bibliaértelmező közösség, akinek, ha keblére von, önként oda kell adnod vagyonodat, munkádat, személyedet és lelkedet. Hogy nem maradt semmi más? Csak a Sehova Kapuja, ami az elpusztított emberiség hekatombáján tenyésző, tartósított mennyországra nyílik? Bingó. Megtaláltad, amit kerestél.

Tegyél látogatást egy Boldog Embernél, aki pontosan egy éve még ugyanolyan Boldogtalan volt, mint te. Megvilágosító prédikáció, alámerítés, nyilvános gyónások, mellszaggató bűnbánás, közös éneklés, kézrátételes gyógyítás az arra érdemes lelkeknek. A Szeretet jegyében. Andriska megtért. Te is megtérhetsz.

Mit választanál: pazar ebédet fogyasztani egy kitűnő étteremben, vagy langyos húgyot nyalni egy ketrec cementpadlójáról? Az elsőt? A másodikat? Egyiket se? Vagy mindkettőt? Vagy, talán, rossz a kérdésfeltevés?

Az előadás kitűnő - a szöveg, a dramaturgia, a díszlet, a játék, a rendezés, az üzenet -, és, ide a rozsdás bökőt, ezt nem szoktam leírni bárkinek. Az alternatív szférából jött Picaro ma megállná a helyét akármelyik Nagy Színházban. És én adnék is nekik egy színházat.

Tsss
Rendezte: Pintér Béla
artLine Galéria sun-eyes

Retorika - HangÁrartLine Galéria
- út a kifejezéshez -
sweet home
Világra szóló, Világnak való
© artLine 5711

artList

Triceps - Tsss: Szkéné - Picaro Társulat - A sehova kapuja