Triceps - Buza Krisz nylonharisnyás aktjai

Angyali Erőszak

Buza Krisz nylonharisnyás aktjai
Hideg, hajnali fényben nézem, száraz szemekkel nézem ezeket a kíméletlen fotókat, a kívánatos nővel. Vágyakozom és szomorkodok: Árvacsáth szavai visszhangzanak a fejemben: *"én itt a tisztaszobában egy angyalt erőszakoltam meg / egy angyalt durva / durva és válogatott kegyetlenségekkel"* és *"a gyógyszerészinas a számból kibomló / príma pihét látván mely akár a hab / azt hitte megvesztem"*...

Titkos tanítók, lázadó démoni szépségek, húsból és csontból gyúrt káprázatok az asszonyok, hatszárnyú szerafimok. Egy régi idő kiszámíthatatlan érzékenységű ivadékai, mikoron "az embereknek szépséges és bűbájos leányaik születtek", akik elcsábították az angyalokat, az ég fiait. Szerelmi tűzben lángoló bukott angyalok a Felvigyázók börtönében; szerelmi tüzet fellobbantó vétkes asszonyok a szirének bőrében.

És mi maradt a veszett kéjből, a vesztett érintetlenségből? Maroknyi tollpihe a gyönyörök ágyékán. Foszlányokra szakadt nylonbőr a foszlányokra szakadt édes bőr végtelen tájain. Poliamid alapú, nagy szilárdságú, átlátszó műanyag - hah-hah, amely eltakarja és felfedi a szemérmet - hah-hah, egy kíméletlen kor szemérmetlen hajnalán.

Tsss Budapest


BUZA KRISZ (1971)
vajdasági fotós és iparművész. Avantgárd ruhaterveivel 1992-ben első helyezést ért el a *Voilá* divatújság pályázatán. 1999-ben diplomált a Magyar Iparművészeti Egyetemen. Fotói, amelyeket az Opál Színház előadásairól és performanszairól, valamint néhány multimedialista alkotó (Bada Dada Tiborunk, Monty Cantsin, Miroslav Mandić, Triceps) művészi projektjeiről készített, 1996-tól megjelentek közel húsz folyóiratban: *Magyar Szó, Képes Ifjúság* (Újvidék), *168 óra, MaNcs, Wanted, Új Művészet, Jump Magazin (Bp.), Art World* (Szöul) stb. Első önálló kiállításán - *Az éhezőművész visszatér*, 1999. - szkennelt polaroidokat és óriás xerográfiákat mutatott be a Black-Black Galériában. Nylonharisnyás akt-sorozata 1994-ben készült, a modell Buza Margaretta.


artLine Galéria sun-eyes

Retorika - HangÁrartLine Galéria
- út a kifejezéshez -
sweet home
Világra szóló, Világnak való
© artLine 5711

artList

Triceps - Buza Krisz nylonharisnyás aktjai