art home     művészek     events - események     articles - irások    self Portraits       artLine Events RSS     napja


Testtájak
Kováts Nikolett festőművész kiállítása


 • Kováts Nikoletta festményei expresszív, organikus absztrakt világhoz állnak legközelebb, olykor felerősödő vagy háttérbe húzódó figurális elemekkel. Dinamikus szín és formaalakítás jellemzi őket. Legújabb munkái a női művészet vonulatát követik. Nagyméretű, bábszerűen megformált, fekvő, kiterített nőalakok alkotják a sorozatot, "saját nézőpontot" előtérbe helyezve, szokatlan és személyes perspektivikus vágásokkal.

  Testtájak című kiállítása bemutatkozó jellegű válogatás: a kiállítás anyagát különböző sorozatokból álló képek alkotják; ezzel előtérbe helyezve egy fiatal festő kísérletező, játékos megközelítését. A képeket végig kíséri a kalligrafikus ecsetvonások, különféle anyagoknak, mint olaj, akril, tojástempera, szén olykor együttes használata, a festéknek, mint anyagnak öntörvényűségét felhasználva élő, lélegző felületek létrehozása. Az expresszív jellegből adódóan a festés folyamatának lenyomatai, ecsetnyomai rétegekben nyomon követhetők. A kiindulópont legyen táj vagy test, a szín és forma organikus egységében oldódik fel, a festék "testességében".

  A kiállítást megnyitja:
  Lengyel András, képzőművész,
  a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa.

  Eiffel Tér Irodaház április 16. (péntek) 18:30artissimo

artLine

artGallery művészek alkotásainak galériája

artLine         sitemap        
artLine Galéria sun-eyes
artLine
- út a kifejezéshez -
Világra szóló, Világnak való

Testtájak
Kováts Nikolett festőművész kiállítása
artLine (CC) rubinstein 5711


Webdesign Katalógus 2013 artissimo gallery Retorika - HangÁr Hangművészeti - Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop.hu a kultúra nézőpontja Művesz Világ Online Nyomtatószerviz
art coloured művészet színes

artList TOP100
this is the END... Testtájak
Kováts Nikolett festőművész kiállítása ...up