• Ádám Zoltán kiállítása
    Ádám Zoltán 1959-ben született, s 1984-ben végezte el a Magyar Képzőművészeti Főiskolát. A festőként bemutatkozó művész 1990 és 1995 között az Újlak Csoportnak, a független művészeti kezdeményezések terén úttörő fotmációbnak volt a tagja. Az 1990-es évek közepétől elsősorban festményekkel vett rész kiállításokon. Jelentős egyéni bemutatója volt 1998-ban és 1999-ben a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben, 2001-ben a Műcsarnokban, valamint 2003-ban és 2004-ben az acb Galériában. Művei számos köz-és magángyűjteményben megtalálhatók ( Modern Művészetért Közalapítvány, Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum, Irokéz Gyűjtemény). Ádám Zoltán 2001-ben kapta meg a Munkácsy-díjat.

    A Munkácsy-díjas alkotó grafikákat mutat be kiállításán. A bársonypapírra, pasztellre készített rajzok egy folyamatosan készülő vizuális naplóból származnak. Ez a napló végigkísérte Ádám koábbi ciklusait: a cigányportrékat, a fiktív cigány épületeket, a galaxisokat, vagy az antik irodalomhoz kapcsolódó illusztrációkat. Az új sorozat grafikái ezen témákhoz is kapcsolódnak, de ezektől eltérő, látomásos, expresszíven ábrázolt elemek, valamint szövegek is megjelennek rajtuk. A művek alapvetően töredékesek, s egy nagszabású, hamarosan festészeti formában is bemutatásra kerülő, személyes, szürreális ihletettségű sorozat előkészítő alkotásainak is tekinthetők.
    2007. szept. 13. (csütörtök) 19:00 - okt. 20. (szombat)

    a kiállítás helye: ABC GalériaÂ
archives
events figyelő


artLine Gallery - artLine Galéria
- út a kifejezéshez - way to the expression -
Világra szóló, Világnak való
- festőművész - képzőművész - művészet -
artNews, artCards, hungarian contemporary art, exhibitions...
artLine (CC) rubinstein 5711

Minden beérkezett anyagot jogtisztának tekintünk.
Amennyiben azok leközlése bármilyen szerzői jogi következményt von maga után,
az teljes egészében az információ forrását terheli.


ARTNET Képzőművészeti Portál és folyóirat artissimo gallery HangÁr Hangművészeti és Beszédoktató Műhely Kaleidoszkop a kultúra nézőpontja

művészeti hírek